Akrila spogulis bērniem (Mēness forma)

Amaya
41175100
9,49
Akrila spogulis bērnistabai vai bērnudārza grupiņai.
Telpas un sevis apzināšanai dažāda vecuma bērniem, sākot no 4 mēnešiem.

!!!! Spoguļa virsma ir pārklāta ar aizsarg-plēvīti, kura jānoņem sākot lietot spoguli, lai spogulis būtu dzidrs!

Spoguļa izmēri:
Mēnestiņa formas spogulis - 260 x 130 x 2 mm.

Materiāls: akrils. Spogulim otrā pusē ir lipīga lente, ar kuras palīdzību to var piestiprināt pie vēlamās virsmas.

***
Aptuveni četru piecu mēnešu vecumā mazuli sāk vairāk interesēt savs spoguļa attēls, un viņš pat mēdz pasniegties tam pretī, lai gan šajā vecumā viņš vēl neizprot saikni starp atspulgu un reālo cilvēku vai priekšmetu. To var pārbaudīt, novērojot mazuļa reakciju, kad no aizmugures tuvini viņam kādu priekšmetu, piemēram, rotaļlietu.

Pēc 10 mēnešu vecuma telpiskā uztvere ir pietiekami attīstījusies, lai mazulis aptvertu spoguļattēlu būtību.

Kad bērnam ir 11 mēneši viņš sāk saprast, ka tas, ko viņš redz, ir atspulgs. Tiesa, pagriešanās atpakaļ, lai sameklētu rotaļlietu, nenozīmē, ka bērns patiešām zina, ka spogulī redzamā seja pieder viņam, viņš vienkārši saprot, ka tas, uz ko viņš raugās, nav īsts. Šī reakcija norāda, ka sāk attīstīties tuvākās vides telpiskā uztvere. Mazuļa prātā ir izveidojies noteikts priekšstats par ierasto vidi, un viņš atpazīst, ka tā ir tāda pati kā spogulī. Bērns izmanto šo informāciju, lai saprastu rotaļlietas atrašanās vietu attiecībā pret pārējiem līdzās esošiem objektiem.

Lai gan pats process, kādā bērna prātā izveidojas viņa pašattēls, joprojām ir noslēpums, ir zināms, ka izprast to, kas un kāds viņš ir, bērns var tikai, iepazīstot savu ķermeni un pētot citu cilvēku attieksmi pret sevi.


Materiālu, kā tieši veidot aktivitātes mazulim ar spoguli, var atrast dažādās interneta vietnēs.

(Avots: Kīra Karmilova, Anete Karmilova - Smita "Iepazīsti savu bērnu. Vecāku ceļvedis bērna agrīnajā attīstībā" (izd.SIA "J.L.V.").)

Rekomendējam: SAŅEMIET RĪT

Produkti tajā pašā kategorijā: